Stativ & konsoler

Markstativ

markstativ

 

Detta är ett Markstativ. Det är så enkelt att det står på marken. Markstativ finns i olika storlekar så du lär inte ha något problem med att hitta ett som passar dig.
På bilden ovan är ett vitlackerat, men det finns även galvaniserade och de gjorda av ren stål. Jag skulle rekommendera ett VARMgalvaniserat markstativ då det inte rostar eller bildas korrosion.
Din värmepump står stabilt på markstativet, och på detta markstativet kan du även placera ditt dräneringstråg enkelt. Dräneringstråget behövs för att inte vattnet som bildas vid värmepumpen ska rinna ut på marken och på vintern bilda is. Du kan läsa mer om dräneringstråg här under menyn Dräneringstråg. Det är VIKTIGT att även köpa Vibrationsdämpare till värmepumpen då den annars vibrerar och ger väldans mycket ljud ifrån sig!

 

 

Väggkonsol

väggkonsol

 

Skillnaden mellan Markstativ och Väggkonsoler är inte speciellt stor förutom då att en står på marken och den andra hänger på väggen. Båda alternativen fungerar precis lika bra. Det är mest en fråga om smak. Även på denna väggkonsolen kan du enkelt placera ett dräneringstråg för att avleda vattnet.
Och precis som på markstativet är det VIKTIGT att skaffa vibrationsdämpare även till väggkonsol då vibrationerna kan bli rätt störande!

Lämna en kommentar